وسواس مطالعاتی


وسواس مطالعاتی(وقت کم آوردن) :

تعدادی از دانش آموزا به دلیل وسواس مطالعاتی بارها یک پاراگراف یا مطلب و برای خود تکرار می‌کننو به راحتی وقت خودشون و هدر میدن!!
علت اصلی این کار ترس از فراموشیست

 اما امروز یه راهکار بهتون پیشنهاد میکنیم و امیدواریم براتون مفید باشه!!
فرض کن پاک کن تو گم کردی و یادت نمیاد کی و کجا گمشده!مجبوری کیف،کل خونه و حتی کلاس رو دنبالش بگردی!! اما اگر مطمئن باشی که آخرین بار تو اتاقت دیدیش فقط اتاقت و میگردی،نه؟؟
تو درس خوندنم همینطوره!!مستقیم برو سراغ جاهایی که فراموششون کردی،و مجددا اونها رو بخون،نه اینکه با خوندن کل مطالب و تکرارهای بیهوده وقتتو تلف کنی!!
 اول خوب تمرکز کن و با آمادگی ذهنی بالا یه پیش خوانی خیلی سریع انجام بده بعد یک پاراگراف و انتخاب کن عمیق،خط به خط و باسرعت نرمال بخون و هرگز به عقب بر نگرد ،با سرعتی بخون که مفهوم هر کلمه و جمله و فرمول و متوجه بشیو در اون لحظه م محتوای متنی و که میخونی کاملا درک کنی مطلب که تموم شد کتاب و ببند و هرچیو که خوندی برای خودت توضیح بده،بعد مقایسه کن که کدوم قسمت‌ها رو فراموش کردی و سپس اون قسمتها رو با استفاده از کلمات کلیدی خلاصه نویسی کن، حالا دوباره،بدون نگاه کردن به نوشته ها مطلب و برای خودت توضیح بده،اینبار دیگه درست شد نه؟

چند مورد از مهم ترین  و مضر ترین افکار منفی رو براتون میگم و راه حل فکری و مثبت برای خنثی کردن این فکر رو هم میگم..

1- این که من مدرسه  خوبی ندارم پس موفق نمیشم
 خیلی از کسایی که تو رشته های پزشکی و دندانپزشکی درس میخونن تو مدرسه عالی با معلم های عالی نبودن و خودشون و با تلاش خودشون و با به کارگیری منابع عالی و صحیح تونستن موفق بشن پس بهونه نیارین

2- درس ها رو فراموش میکنم پس حتما کند ذهن ام من موفق نمیشم
من شک ندارم که تایم های مرور  رو درست اجرا نمیکنی…پس به جای فکر کردن به این چیزا حتما با برنامه باش و حواست باشه کی مرور کنی درسا رو …و مرور هر درس مطابق روش خودش باشه…یعنی برای ریاضی و فیزیک بیشتر با تست مرور کنی…

3-  من در درس زیست  درصد کمی دارم پس موفق نمیشم

بچه ها… درس زیست درسی هست که باید براش وقت بزارین و وقتی دید عمقی پیدا کردین اونوقته که درصدتون بالا میره… در ضمن به روش هایی که برای مطالعه زیست هست اهمیت بدین… و فکر نکنین با خوندن یک جزوه همه چی حله…نه… ممکنه شما یک جزوه رو بخونین و همه تستا رو بتونین بزنین ولی تو کنکور یا آزمون ها همون تستا رو با یه دید دیگه بدن… پس لازمه در خوندنتون عمقی و ترکیبی و همراه با تحلیل های خودتون باشه… تحلیل هایی که همراه با درک عمیق مطلب باشه…

4-من قبلا تو مدرسه درسم ضعیف  بود … حس میکنم امکان نداره قبول بشم  … و فکر میکنم موفق نمیشم

بچه ها همه چیز به تلاش الآن شما ربط داره… و به هیچ عنوان گذشته شما به الآن ربطی نداره…چون من موارد زیادی دیدم که معدلشون تو عمرشون به بالای 15 نرسیده بود ولی سال کنکور رتبه زیر 1000 آووردن و پزشکی یا دندون قبول شدن
5- دوستام تو کلاسای مختلف شرکت میکنن و بهترین مشاورا رو دارن ولی من ندارم… پس من موفق نمیشم…

بچه ها… من خیلی از شاگردا رو دیدم تنها دلیل موفق نشدنشون همین بود که کلاس های مختلف ثبت نام کردن ولی هیچکدومو خوب پیش نرفتن… ودر واقع فقط وقتشون به کلاس رفتن صرف شده و درسی نخوندن…پس همینا اگه یک کتاب کمک آموزشی خوب داشتن و اونو میخوندن میتونستن عالی تر موفق بشن… همونطور که خیلی از بچه ها تونستن.‎

روش های صحیح مرور:
به دلیل اینکه در آزمون هایی نظیر آزمون سراسری؛ سرعت عمل بالا، یکی از عوامل موفقیت است، شما نیاز دارید اطلاعات را به درستی به حافظه بلندمدت خود منتقل کرده تا بتوانید بازیابی سریعی داشته باشید.
بسیاری از داوطلبان مرور را با دوباره خواندن اشتباه می گیرند که همین مسئله سبب طولانی شدن زمان مرور آن ها خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که مرور یادآوری ذهنی مطالب یادگرفته شده است. شما باید با استفاده از خلاصه نویسی های خود این کار را انجام دهید

در مورد دروس تمريني مثل ریاضیات وفیزیک به این صورت که ابتدا عنوان اصلی را مشاهده کرده و سعی کنید نکات اصلی را یادآوری نمایید، سپس با دیدن نکات اصلی؛ نکات فرعی را یادآوری کنید
در دروس خواندني،در صورتیکه در درس مورد نظر از حاشیه نویسی استفاده کرده اید؛ ابتدا الگوی یادآوری ابتدای درس را مشاهده کرده و سعی کنید محتوای کلی درس را یاد آوری نمایید. سپس با دیدن عناوین پاراگراف ها، محتوای کلی آن ها را یادآوری نمایید
در دروس حفظي برای خلاصه نویسی لغات بهتر است از روش فیش نویسی یا لایتنر استفاده کنید. بنابراین مرور فیش های مورد نظر به این صورت است که لغت روی فیش را مشاهده کرده و سعی می کنید معنی آن را یادآوری نمایید
همچنین با استفاده از روش صحیح مرور شما می توانید به راحتی نقاط فراموشی خود را شناخته و آن ها را دقیقا به خاطر بسپارید و  قسمت هایی را که هنوز به یاد دارید را یادآوری می کنید و به این ترتیب مطالب فراموش نشده را حفظ و تثبیت خواهید کرد.
به دلیل اینکه شما به دفعات خلاصه نویسی های خود را مرور کرده و فقط برخی قسمت ها را دوباره می خوانید، سرعت مرورتان بالاتر خواهد رفت.

بنابراین حتما مرورهای خود را مطابق با آن چه در بالا ذکر شد، انجام دهید تا بتوانید با شناسایی دقیق نقاط فراموشی خود و تثبیت قسمت های فراموش نشده، اطلاعات را به حافظه بلندمدت خود منتقل کنید تا در آزمون سراسری با سرعت عمل بالایی به سوالات پاسخ دهید و نتیجه دلخواه خود را کسب نمایید.

امیر احمدی

این باعث خوشحالی من هست که میتونم توی این مسیر در کنار شما باشم و در کنار یک دیگر رو به جلو حرکت کنیم. من در تلاشم تا برای رساندن شما هم رویایتان بهترین خودم رو انجام بدم .

پست های مرتبط

دکارت معتقد است یادگیری چیزی جز طبقه‌بندی نیست … 

در بسیاری از مواقع دانش‌آموزان مطالب درسی را می‌دانند ولی چون آن‌ها را با طبقه‌بندی و نظم به ذهن خود نسپرده‌اند
پست های اخیر ___
دسته بندی ها ___

علی صبوری

سلام من علی صبوریم با بیست سال سابقه کاری در حوزه تدریس دروس فیزیک به همراه با آموزش راه و روش های تست زنی.